Com s‘ha d‘afrontar la qüestió de les ocupacions d‘habitatges a nivell local?

"Des dels Ajuntaments tenim l’obligació d’exigir un nou marc legal que permeti desnonaments en menys de 48 hores"

 

Malgrat resulti una obvietat considerem que per resoldre la problemàtica de les ocupacions d’habitatges il·legals i conflictives des de l’àmbit local és imprescindible acceptar la realitat dels nostres barris i de les dades objectives, i fer-ho sense cap complex ni prejudici.

L’ocupació il·legal i conflictiva conculca el dret a la propietat privada, amb un agreujant d’insolidaritat i de manca de respecte absolut a la bona convivència.

Des dels Ajuntaments tenim l’obligació d’exigir un nou marc legal que permeti, en la línia de la proposta del Partit Popular, desnonaments en menys de 48 hores, que els ocupes no puguin empadronar-se o endurir les penes de presó relacionades.

Però també hi ha moltes mesures a adoptar que no necessiten de canvis normatius sinó de voluntat política: més i millors recursos a les Policies Locals, aprovació d’ordenances de civisme que sancionin actituds incíviques o creació d’oficines municipals per defensar els drets dels veïns afectats per ocupacions il·legals i incíviques.


Imprimir   Correo electrónico