Artículos de Opinión

S‘ha de replantejar el sistema d‘atenció social als municipis i comarques per afrontar les conseqüències de la pandèmia?

S‘ha de replantejar el sistema d‘atenció social als municipis i comarques per afrontar les conseqüències de la pandèmia?

"S‘ha de fer des dels ajuntaments i també amb el compliment de la resta d‘administracions de les seves responsabilitats"

 

És veritat que molts ajuntaments han estat físicament tancats durant els primers mesos de la pandèmia però han seguit treballant pels seus veïns i veïnes. I ho han fet deixant de banda els seus colors, la seva ideologia i tenint com a prioritat les persones i especialment, els més vulnerables i la gent gran.

Per tant, una vegada més, ha estat l’administració local l’única que ha demostrat estar a l’açada de les circumstàncies. L’única on hem estat capaços, govern i oposició, de crear, reinventar, pactar tot allò que des de la ciutadania es reclamava.

I ho hem fet davant la inacció del Govern de la Generalitat creador de les màximes crisis d’aquests darrers mesos: de residències, sanitària i educativa.

En aquesta línia ha treballat també el Partit Popular i des d’aquesta proximitat que dona la política local hem tornar a fer dels serveis socials i dels seus usuaris una prioritat en les nostres reclamacions.

Perquè la pandèmia ens va enxampar a tots per sorpresa, però ha servit per deixar més en evidència als que mai havien estat previsors i per tant, les mancances d’un sistema obsolet que hem de començar a revisar.

I aquí la resposta a la seva pregunta: sí, hem de replantejar el sistema de serveis socials als municipis. Però s’ha de fer des dels ajuntaments i també amb el compliment de la resta d’administracions de les seves responsabilitats.

S’ha de deixar als ajuntaments fer ús dels seus romanents i superàvits per qüestions socials, s’ha de treballar colze a colze amb totes aquelles entitats que durant la pandèmia han estat suplint les mancances de les administracions, s’han de fer permanents els seguiments i acompanyaments a la gent gran, hem de fer que les famílies i especialment els infants no siguin els que més pateixin per manca de recursos, i en definitiva, cal seguir apostant des dels municipis per les polítiques de creació de llocs de treball que és la millor política social.

 

 

Mónica Parés és Regidora del Partit Popular a l'Ajuntament de Gavà i Vicesecretaria Provincial d'Acció Social

 

REVISTA DE L'ASSOCIACIÓ CATALANA DE MUNICIPIS, NOVEMBRE 2020

 

CONTACTAR

ppbcn@pp.es

+34 933 65 40 00

Urgell 249 - Barcelona

SITUACIÓN

ppbcn