Artículos de Opinión

UNA TARDOR MOLT COMPLICADA

UNA TARDOR MOLT COMPLICADA

Ens trobem en un moment molt difícil. Són moltes les famílies que no arriben a final de mes, que no poden suportar l'increment de les hipoteques o dels lloguers, ni tampoc la pujada generalitzada dels productes que formen habitualment la cistella de la compra.

Puja tot. La gasolina, el gas, la llum, l'aigua, els aliments bàsics, l'habitatge. Sorprèn que fa uns mesos, alguns líders sindicals i polítics ens convidaven a gaudir de l'estiu i gastar com si no hi hagués un demà. Ja que va arribar el demà i ara toca carregar amb una factura inabastable per a la gran majoria dels ciutadans. Però, ara on són tots aquells que ens deien que no ens preocupéssim?

Ha començat el curs escolar més car de la història i de mitjana les famílies pateixen un cost de 429 euros, o el que és el mateix, un 30% més que l'any passat. Les dades d'ocupació laboral no són tampoc gens encoratjadores, i milers de joves no saben com plantejar-se la seva vida davant de la impossibilitat d'emancipar-se i emprendre un projecte propi de vida. 

Ha començat el curs escolar més car de la història i de mitjana les famílies pateixen un sobrecost del 30%. Les dades de l'ocupació no són tampoc gens encoratjadores
Mentre cada un a casa seva està patint i fent malabars per anar pagant com pot la interminable factura de despeses, tenim un Govern de la Generalitat que lluny de posar-se a treballar per posar solucions sobre la taula i ajudar la ciutadania, el que fa és començar un nou capítol més del seu “nissaga de poder”. Vivim un nou capítol d'un divorci més que anunciat entre ERC i Junts al si del Govern. Segueixen les seves baralles particulars per mantenir-se a qualsevol preu en el poder, fent-se el desentès a l'obligacions que hauria de tenir qualsevol governant.

Tampoc no està a l'altura de les circumstàncies el govern d'Espanya, que només encerta quan rectifica. Continua sense rebaixar l'IVA dels productes bàsics com la carn o el peix. Ni tampoc, ha posat remei a l'augment de la pressió fiscal que patim tots. Ha recaptat més de 33.000 milions d'euros extra i es resisteix a tornar aquests diners cobrats de més al conjunt de la societat, especialment a les persones amb salaris més baixos. Continuarem insistint!

CONTACTAR

ppbcn@pp.es

+34 933 65 40 00

Urgell 249 - Barcelona

SITUACIÓN

ppbcn