Artículos de Opinión

Manu Reyes - Pujen els impostos metropolitans

Pujen els impostos metropolitans

Ens trobem en un moment molt delicat. Moltes famílies ho estan passant fatal per poder arribar a final de mes. El rebut de la llum no para de pujar. També ho fa el del gas, l’aigua o la benzina. Els productes de primera necessitat també ho fan, i cap cop és més car omplir la cistella de la compra. La inflació está pels núvols, i moltes persones encara continuen als ERTOs o a l’atur.

Davant aquesta situació tant greu per molts ciutadans, on encara no hem superat ni la pandèmia ni la crisis econòmica-social, no pot ser que les administracions escanyin més les butxaques dels contribuyents amb noves pujades d’impostos.

Aquest és el cas del molts ajuntaments governats pel Partit Socialista i els seus socis separatistes, i també és el cas de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que novament puja el tribut metropolità a milers de llars arreu de Barcelona i dels municipis que conformen l’AMB.

No és de justícia aquest tribut que no es paga en cap altra zona metropolitana de Catalunya o de la resta d’Espanya. No pot ser que només per ser propietari d’un pis, un pàrquing o un local tinguis que pagar aquest impost a més del corresponen IBI, ja que a l’hora d’agafar el transport públic també et cobren (i molt, ja que Barcelona té uns dels preus més elevats de les ciutats europees del nostre entorn).

Doncs ara, la Sra. Colau, el PSC y la resta de socis han pujat la taxa metropolitana de residus municipals un 5,1%, mentre que el tribut metropolità augmenta un 3%. Pujades del tot fora de lloc ja que els sous de les famílies no han pujat aquestes quantitats, de fet, no han pujat.

És temps de canvi. Aquells que només s’enrecorden de les persones en el moment de demanar el vot han demostrat estar molt allunyats del que Barcelona i el seu entorn metropolità necessita. Per això, cada cop són més els que treballem per construir l’alternativa des del sentit comú i les inquietuds que tenen milers de veïns de Barcelona.

CONTACTAR

ppbcn@pp.es

+34 933 65 40 00

Urgell 249 - Barcelona

SITUACIÓN

ppbcn