Artículos de Opinión

UNA TARDOR MOLT COMPLICADA

AMICS "PER SEMPRE"

Després d'una llarga agonia, d'una infinitat de baralles i batalles internes per acaparar el poder dins del govern, s'ha produït l'esperat divorci entre ERC i JxCat.

No es pot dir que la ruptura del govern hagi sorprès algú, ja que des de fa temps es veia venir que es tractava simplement d'un matrimoni de conveniència i que tard o d'hora tocaria el seu final. I ha tocat.

Un extens nombre de dirigents postconvergents han hagut de fer les maletes i deixar els seus mugits despatxos per buscar recol·locació en altres llocs. Segurament un tràngol per a aquells acostumats a les prebendes del poder gairebé vitalici a què estaven malacostumats.

Tanmateix, mentre que a casa dels de JxCat hi ha remordiments i amargors, a casa del PSC a més d'un se li ha hagut d'anar la mà destapant cava. I és que el futur de Pere Aragonés al capdavant del govern de la Generalitat acaba de quedar segellat i unit al futur de Pedro Sánchez a la Moncloa.

Mentre que a casa dels de JxCat hi ha remordiments i amargors, a casa del PSC a més d'un se li ha hagut d'anar la mà destapant cava

L'aliança anirà prenent forma en les pròximes setmanes i mesos, però ambdós partits (ERC i PSC) es necessiten mútuament per seguir als seus respectius nínxols de poder i evitar així la més que necessària convocatòria d'eleccions.

A ERC el divorci amb JxCat era una cosa desitjada. I és que probablement ja flirtejaven fa temps amb deslliurar-se'n. Per al PSC-PSOE l'esmentada ruptura els obre les portes a una enorme i grata amistat amb els republicans. I és que com diu la saviesa popular, un clau treu un altre clau... i un nou tripartit es visualitza a l'horitzó a Catalunya. Amics per sempre PSC i ERC... o almenys, mentre els interessi.

 

Publicado en El Principal ver

 

 

CONTACTAR

ppbcn@pp.es

+34 933 65 40 00

Urgell 249 - Barcelona

SITUACIÓN

ppbcn